Sliter du med å finne alle kvitteringene og bilagene før ligningsfristen nå 31.mai?
Fortvil ikke – det finnes løsninger på denne tidsklemma. I Altinn kan nemlig næringsdrivende søke om utsatt leveringsfrist for selvangivelsen. Alt du trenger er innloggingsinformasjonen din til Altinn - og denne artikkelen. Utsettelse kan gis i inntil 15 dager, noe som gir deg litt bedre tid.

Her er fremgangsmåten, steg for steg, for å søke om utsatt innleveringsfrist i Altinn

1.  Logg inn i Altinn-portalen via www.altinn.no. Har du mistet kodene kan du også bestille nye her. Merk at det tar et par dager å få disse tilsendt i posten.

2.  Når du er innlogget i Altinn, velger du fanen ”Skjema og tjenester”. Velg RF-1114 «Søknad om utsatt frist for levering av selvangivelsen - næring». Dette kan du finne ved å skrive inn ”RF-1114” i søkeboksen på siden for ”Skjema og tjenester”.

3.  Når du har søkt opp skjemaet og valgt det, følger du lenken til skjemautfylling.

4.  Velg så hvem du vil søke om utsettelse for. Fyll så ut skjemaet, inkludert å skrive en begrunnelse for hvorfor du ikke kan levere i tide. Når ferdig trykker du ”Kontroller og send” og følger instruksjonene videre. Følg så med om du får innvilget søknaden.

Dersom du ikke søker om utsettelse og leverer for sent vil du kunne bli ilagt forsinkelsesavgift.

Om du har regnskapsfører eller revisor som gjør regnskapet ditt, ta kontakt med dem for å høre om de har søkt om utsettelse på dine vegne. Vær oppmerksom på at regnskapsførere og revisorer bare kan søke om utsettelse for inntil 10 prosent av sin totale kundemasse. Merk også at regnskapsføreres søknadsmulighet egentlig er beregnet på de tilfeller hvor de ikke får levert alle ligningene tidsnok på grunn av forhold på deres side. At klienter ikke leverer bilag/fakturaer/informasjon tidsnok i forhold til ligningsfristen er ikke forhold på regnskapsførers side, og det må derfor være opp til klienten å sørge for å få utsatt frist. Om det leveres for sent i forhold til gjeldende frister må det også avklares med eventuell regnskapsfører at de faktisk har mulighet til å levere for deg innen utsatt frist.